Kineska piletina u biber sosu

Kineska piletina u biber sosu

Potrebno:

300 g belog pilećeg mesa

1 veća glavica crnog luka

1 zelena paprika

2 supene kašike tamnog soja sosa (1 kašika za marinadu)

1 mala kašika crnog mlevenog bibera

1/2 male kašike šećera

2 kašike ulja (lepo je sa kašikom susamovog ulja)

po želji čili papričica

Priprema:

Piletinu iseckajte na rezance i marinirajte kašikom soja sosa 10 minuta.

Zagrejte vok (ako nemate vok, onda neku veću tavu u kojoj ne može pregoreti) i dodajte ulje. U vrelo ulje dodajte crni luk (luk prepolovite i seckajte na tanke komadiće), propržite dok malo ne porumeni, dodajte zelenu papriku koju ste takođe iseckali kao piletinu, zatim biber (čili po želji). To propržite 1 minut, pa dodajte piletinu. Nastavite pržiti dok piletina ne bude gotova. Dodajte soja sos, šećer i pržite dok luk ne postane karamela boje. Služiti sa kuvanom rižom.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.