LOVAČKE KNEDLE (KNEDLE OD HLEBA)
Lovačke knedle odlično se slažu s jelima sa saftom i umacima.
Verojatno ste ih i sami imali prilike probati, a ako niste svakako preporučujemo da to što pre učinite. Lovačke knedle fantastično se slažu s raznim gulašima.
Sastojci
500 grama starog kruha
malo ulja
150 grama dimljene šunke ili slanine
1 crveni luk
250 ml mlijeka
2 jaja
100 grama brašna
peršin
sol
Priprema:
Izrezati hleb i dimljenu šunku na kockice.
Popržiti ih zajedno u posudi.
Crveni luk očistiti, narezati na male komade i prepeći na ulju.
U velikoj posudi zamesiti testo od brašna, mleka, jaja, zatim posoliti, te mu dodati prepečeni hleb, šunku i luk.
Rukama dobro umesiti testo. Veće komade hleba izgnječiti na manje.
Naseći peršun i dodati u smesu.
Ostaviti smesu da odmara pola sata.
Zatim mokrim rukama praviti knedle veličine jabuke.
Posudu s vodom posoliti i pustiti da voda zavrije.
Knedle kuvati u zavreloj vodi 10-ak minuta.
Izvaditi, ocediti i poslužiti uz parpikaš, gulaš ili neki umak.