LOVAČKE KNEDLE (KNEDLE OD HLEBA)
Foto: Recepttura

LOVAČKE KNEDLE (KNEDLE OD HLEBA)

Lovačke knedle odlično se slažu s jelima sa saftom i umacima.

Verojatno ste ih i sami imali prilike probati, a ako niste svakako preporučujemo da to što pre učinite. Lovačke knedle fantastično se slažu s raznim gulašima.

Sastojci

500 grama starog kruha
malo ulja
150 grama dimljene šunke ili slanine
1 crveni luk
250 ml mlijeka
2 jaja
100 grama brašna
peršin
sol

Priprema:

Izrezati hleb i dimljenu šunku na kockice.

Popržiti ih zajedno u posudi.

Crveni luk očistiti, narezati na male komade i prepeći na ulju.

U velikoj posudi zamesiti testo od brašna, mleka, jaja, zatim posoliti, te mu dodati prepečeni hleb, šunku i luk.

Rukama dobro umesiti testo. Veće komade hleba izgnječiti na manje.

Naseći peršun i dodati u smesu.

Ostaviti smesu da odmara pola sata.

Zatim mokrim rukama praviti knedle veličine jabuke.

Posudu s vodom posoliti i pustiti da voda zavrije.

Knedle kuvati u zavreloj vodi 10-ak minuta.

Izvaditi, ocediti i poslužiti uz parpikaš, gulaš ili neki umak.

Možda će vas interesovati i ovo: