ODUŠEVIĆE CELU PORODICU: Vikend ručak
Savršen ručak u kom će uživati cela porodica!
Sastojci:
- 600 g belog mesa
- so i vegeta po ukusu, malo ulja
- 4 šnita pančete
- 4 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 4 krompira
- 150 g edamera
- 2 šargarepe
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 200°C. 2. Očistite crni luk i nasecite na režnjeve. Isecite šargarepu na kolutiće.
Očistite krompir pa ga isecite na kockice. Isecite sir ili ga narendajte. Posolite belo meso sa obe strane.
3. Pakovanje "paketića": Pripremite četiri lista aluminijumske folije dužine oko 50 cm, s tim što ćete sve sastojke slagati na jednu polovinu lista, a drugu ćete koristiti za preklapanje.
Polovinu folije na kojoj ćete slagati sastojke premažite uljem u veličini mesa. Na premazan deo folije stavite, prvo, kolutove luka, preko njega šargarepu, a zatim krompir. Slaganje povrća ovim redosledom će obezbediti ravnomerno puštanje sokova. Kada ste poslagali povrće, stavite parče belog mesa, a zatim začinite vegetom.
Na ovako pripremljeno meso stavite tanak režanj slanine koji će poboljšati aromu. Preko slanine poređajte listove edamera. Čen belog luka možete staviti ili na povrće ili na kraju pripreme paketića.
4. Umotavanje "paketića": Kada ste sve sastojke poređali napisanim redosledom, preklopite ih slobodnom polovinom folije. Slobodne krajeve folije višestruko umotajte ka unutrašnjosti. Još jednom proverite da li su svi krajevi dobro zatvoreni kako ne bi došlo do izlivanja sokova. Na isti način napravite preostala tri paketića.
Pripremljene paketiće poslažite u pleh i stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni oko 45min.
Izvor: BeCook.com