Palačinke sa spanaćem i paradajzom
Sastojci
- 400 g pšeničnog brašna
- 4 jaja
- 500 ml kisele vode
- 200 ml jogurta
- so, biber
- muskatni oraščić
- 2 čena belog luka
- 2 kašike maslaca
- 150 g spanaća
- 500 g paradajza
- 300 g rendanog tvrdog sira
- začinsko bilje i paradajz za ukrašavanje
Priprema
1. U posudi zamesiti glatko testo od brašna, jaja, kisele vode i jogurta. Dodati so, biber i muskatni oraščić. Očistitit beli luk i sitno ga iseckati. U tiganju zagrejati ulje i na njemu prodinstati beli luk.
2. Spanać očistiti, oprati i ostaviti da se dobro ocedi. Sitno ga iseckati, dodati ga belom luku i sve kratko prodinstati. Dodati so, biber i muskatni oraščić. Skinuti sa ringle, ostaviti da se ohladi i time puniti palačinke. U drugom tiganju zagrejati maslac i peći palačinke. Pečene palačinke slagati na tanjir.
3. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Paradajz oprati i očistiti i iseći na kolutove. Paradajz i rendani sir poređati po palačinkama. Urolati ih i poređati po podmazanom plehu. Peći u rerni 15 min.
4. Pečene palačinke izvaditi iz pleha, posuti ih začinskim biljem i ružicama od svežeg paradajza.
Izvor: Stvar ukusa