Pasta Đenoveze
Pesto, u stvari đenoveze-sos, možete da kupite i gotov, ali – ukus se razlikuje. Pinjole možete da zamenite indijskim orahom, ali – opet se ukus razlikuje.
Sastojci za pastu Đenoveze:
400 g kuvane testenine po izboru
15 g maslaca
60 g bosiljka
40 g pinjola
80 g rendanog parmezana
3 čena drobljenog belog luka
1 dl maslinovog ulja
80 g sveže rendanog parmezana
Priprema paste Đenoveze:
Oko 1 dl vode u kojoj ste kuvali testeninu ostavite sa strane.
Iseckajte bosiljak i pinjole, dodajte parmezan, beli luk i polovinu maslinovog ulja, pa sve dobro promešajte (može i mikserom ili u multipraktiku).
Dodajte preostalo ulje, sjedinite, posolite i izmešajte.
Zagrejte maslac, dodajte pesto koji ste napravili i kratko mešajte, pa dodajte testeninu i malo vode od kuvanja koju ste odvojili sa strane.
Služite posuto parmezanom.
Izvor: citymagazine.rs