
Pasta sa brokolijem i tunjevinom
Sastojci
350 g špageta
250 g brokolija
2 vlašca
2 kašike kapara
85 g zelenih maslina
sok i rendana kora limuna
200 g tunjevine u ulju
1 kašika maslinovog ulja + malo za posipanje
Priprema
1. Stavite špagete da se kuvaju u slanoj vodi. Za to vreme, isecite brokoli na male bukete. Špagete treba da ključaju 6 minuta, zatim dodajte brokoli i ostavite da ključa još 4 minuta.
2. Dok se špagete i brokoli kuvaju, iseckajte vlašac i pomešajte ga sa prepolovljenim maslinama bez koštica, kaperima, tunjevinom, korom i sokom limuna.
3. Ocedite vodu iz špageta i brokolija i dodajte ih u činiju sa tunjevinom. Sipajte maslinovo ulje i dobro izmešajte.
4. Pre služenja, pospite odozgo sa još malo maslinovog ulja, dok se ljubiteljima ljutih ukusa preporučuje dosta bibera, čiji se ukus odlično slaže uz ovu pastu.
Izvor: Stvar ukusa
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.