Pasta sa karamelizovanim lukom - Ovo jednostavno morate probati
Pasta sa karamelizovanim lukom je preukusna, sprema se jednostavno, a i nije skupa.
Sastojci:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike maslaca
- 2 glavice luka
- 2 kašičice čili ulja
- 500 ml neutralne pavlake
- 1 veza svežeg peršuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so i biber po ukusu.
Priprema Pasta sa karamelizovanim lukom:
Luk isecite na sitne kockice.
Najpre na laganoj vatri zagrejte ulje i maslac. Nakon što se zagreje , luk karamelizirajte najmanje 20 minuta. Kada je luk počeo da dobija boju i karamelizirati se, smanjite temperaturu i često mešajte još nekih 10 minuta. Sada dodajte ulje čilija, so, biber, beli luk u prahu i dobro promiješajte. Zatim dodajte i neutralnu pavlaku.
Pustite da se zajedno kuva još oko 5 minuta pre nego što dodate testeninu. Skuvajte testeninu al dente. Dodajte testeninu karamelizovanom luku i pustite da se testenina i umak kuvaju još par minuta da se dobro sjedine.
Na kraju sklonite sa vatre testeninu, dodajte svež peršun, poslužite i uživajte. Po želji po vrhu možete dodati i malo rendanog parmezana.
Izvor: danas.rs