Pasta sa karamelizovanim lukom

Pasta sa karamelizovanim lukom - Ovo jednostavno morate probati

Pasta sa karamelizovanim lukom je preukusna, sprema se jednostavno, a i nije skupa.

Sastojci:

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike maslaca
  • 2 glavice luka
  • 2 kašičice čili ulja
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • so i biber po ukusu.

Priprema Pasta sa karamelizovanim lukom:

Luk isecite na sitne kockice.

Najpre na laganoj vatri zagrejte ulje i maslac. Nakon što se zagreje , luk karamelizirajte najmanje 20 minuta. Kada je luk počeo da dobija boju i karamelizirati se, smanjite temperaturu i često mešajte još nekih 10 minuta. Sada dodajte ulje čilija, so, biber, beli luk u prahu i dobro promiješajte. Zatim dodajte i neutralnu pavlaku.

Pustite da se zajedno kuva još oko 5 minuta pre nego što dodate testeninu. Skuvajte testeninu al dente. Dodajte testeninu karamelizovanom luku i pustite da se testenina i umak kuvaju još par minuta da se dobro sjedine.

Na kraju sklonite sa vatre testeninu, dodajte svež peršun, poslužite i uživajte. Po želji po vrhu možete dodati i malo rendanog parmezana.

Izvor: danas.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.