
Pasta sa krem sirom i spanaćem
Recept za pastu sa krem sirom i spanaćem:
Sastojci:
225 g testenine
1 kašika maslinovog ulja
2-3 čena belog luka, sitno iseckanog
250 g bebi spanaća, opranog
¼ kašičice sitne soli, plus još po ukusu
140 g krem sira
30 g rendanog parmezana
¼ kašičice mlevenog muskatnog oraščića
biber, po ukusu
Priprema:
Za ovu pastu skuvajte testeninu do al dente. Odvojite 120 ml vode od kuvanja testenine i stavite na stranu, a testeninu procedite. U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte beli luk i pržite oko 1 ili 2 minuta, dok ne zamiriše. Dodajte deo spanaća i posolite. Mešajte dok ne usahne, dodajući šaku po šaku spanaća.
Kada spanać usahne, umešajte krem sir i deo vode od kuvanja paste koju ste odvojili (nemojte odmah dodavati svu vodu, ostatak sačuvajte u slučaju da morate da razblažite sos). Zatim u sosu dodajte rendani parmezan i muskatni orah i dobro promešajte. Sos će biti gotov za nekoliko minuta.
Ocedite testeninu, dodajte u tiganj i mešajte da se sjedini.
Servirajte sa malo maslinovog ulja, crnog bibera i sveže rendanog parmezana. Uživajte.