Pasta sa plavim patlidžanom i tikvicama
Sastojci (3 porcije)
1 kom. belоg luka
80g crvenog luka
6 listova bosiljka
6 listova nane
1 kom. ljute paprike
3g origana
200 g paradajza
300g plavog patlidžana
150g tikvica
Priprema
Zagrejte tiganj, stavite malo maslinovog ulja i ubacite crveni luk, pržite dva-tri minuta, potom ubacite jedan iseckani patlidžan i tri male tikvice.
Bilo bi dobro da su sve različite boje, zbog šarenila i različitog ukusa. Pržite ih na visokoj temperaturi pet minuta.
Stavite iseckani beli luk, iseckanu ljutu papričicu i paradajz.
Posolite i pobiberite.
Ostavite da se proprži još par minuta, zatim dodajte origano, bosiljak i listiće nane.
Prethodno obarenu testeninu servirajte na tanjire, a zatim preko stavite povrće. Možete narendati i parmezan i jelo je spremno!
Izvor: maxi.rs