Pasta sa plavim patlidžanom i tikvicama

Pasta sa plavim patlidžanom i tikvicama

Sastojci (3 porcije)

1 kom. belоg luka
80g crvenog luka
6 listova bosiljka
6 listova nane
1 kom. ljute paprike
3g origana
200 g paradajza
300g plavog patlidžana
150g tikvica

Priprema

Zagrejte tiganj, stavite malo maslinovog ulja i ubacite crveni luk, pržite dva-tri minuta, potom ubacite jedan iseckani patlidžan i tri male tikvice.

Bilo bi dobro da su sve različite boje, zbog šarenila i različitog ukusa. Pržite ih na visokoj temperaturi pet minuta.

Stavite iseckani beli luk, iseckanu ljutu papričicu i paradajz.

Posolite i pobiberite.

Ostavite da se proprži još par minuta, zatim dodajte origano, bosiljak i listiće nane.

Prethodno obarenu testeninu servirajte na tanjire, a zatim preko stavite povrće. Možete narendati i parmezan i jelo je spremno!

Izvor: maxi.rs

Možda će vas interesovati i ovo: