
Pasta sa plavim patlidžanom i tikvicama
Sastojci (3 porcije)
1 kom. belоg luka
80g crvenog luka
6 listova bosiljka
6 listova nane
1 kom. ljute paprike
3g origana
200 g paradajza
300g plavog patlidžana
150g tikvica
Priprema
Zagrejte tiganj, stavite malo maslinovog ulja i ubacite crveni luk, pržite dva-tri minuta, potom ubacite jedan iseckani patlidžan i tri male tikvice.
Bilo bi dobro da su sve različite boje, zbog šarenila i različitog ukusa. Pržite ih na visokoj temperaturi pet minuta.
Stavite iseckani beli luk, iseckanu ljutu papričicu i paradajz.
Posolite i pobiberite.
Ostavite da se proprži još par minuta, zatim dodajte origano, bosiljak i listiće nane.
Prethodno obarenu testeninu servirajte na tanjire, a zatim preko stavite povrće. Možete narendati i parmezan i jelo je spremno!
Izvor: maxi.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.