Pečena piletina sa medom, senfom i sosom od pomorandže sa prilogom od luka i slanine

Pečena piletina sa medom, senfom i sosom od pomorandže sa prilogom od luka i slanine

Klasičnu piletinu pečenu u rerni poslužite sa prilogom od dinstanog luka i slanine, a prelijte je hladnim sokom od pomorandže i sosom od meda. Za još ukusniju piletinu pre pečenja dodajte grančicu timijana.

Sastojci

Piletina
1 pile (1,5-2 kg)
Soli po ukusu
Timijan, po ukusu

Prilog od luka i slanine
4 glavice luka, iseckanog na kockice
200 g slanine, iseckane
Soli po ukusu
Biber, po ukusu
list lovora
1 kašika putera

Med, senf i sos od pomorandže
4 kašike meda
2 kašike senfa
Sok od 1 pomorandže

Priprema

Zavežite pile konopcem: uvrnite krila u unutrašnjost i zavežite, a batake približite prsima. Ostavite piletinu na sobnoj temperaturi 30 minuta.

Posle 30 minuta posolite piletinu i stavite je u rernu na 200 stepeni bez ulja. Najbolje bi bilo da pre pečenja pospite sa malo svežeg timijana. Pecite piletinu oko 60 do 80 minuta.

Prodinstati luk i slaninu, dodati lovorov list i začiniti. Na kraju umešajte malo putera za ukus i kremastost.

Stavite med, senf i sok od pomorandže u činiju. Začinite solju i biberom i dobro promešajte.

Poslužite sos sa isečenom pečenom piletinom i prilogom od luka i slanine.

Možda će vas interesovati i ovo: