
Pečena piletina sa medom, senfom i sosom od pomorandže sa prilogom od luka i slanine
Klasičnu piletinu pečenu u rerni poslužite sa prilogom od dinstanog luka i slanine, a prelijte je hladnim sokom od pomorandže i sosom od meda. Za još ukusniju piletinu pre pečenja dodajte grančicu timijana.
Sastojci
Piletina
1 pile (1,5-2 kg)
Soli po ukusu
Timijan, po ukusu
Prilog od luka i slanine
4 glavice luka, iseckanog na kockice
200 g slanine, iseckane
Soli po ukusu
Biber, po ukusu
list lovora
1 kašika putera
Med, senf i sos od pomorandže
4 kašike meda
2 kašike senfa
Sok od 1 pomorandže
Priprema
Zavežite pile konopcem: uvrnite krila u unutrašnjost i zavežite, a batake približite prsima. Ostavite piletinu na sobnoj temperaturi 30 minuta.
Posle 30 minuta posolite piletinu i stavite je u rernu na 200 stepeni bez ulja. Najbolje bi bilo da pre pečenja pospite sa malo svežeg timijana. Pecite piletinu oko 60 do 80 minuta.
Prodinstati luk i slaninu, dodati lovorov list i začiniti. Na kraju umešajte malo putera za ukus i kremastost.
Stavite med, senf i sok od pomorandže u činiju. Začinite solju i biberom i dobro promešajte.
Poslužite sos sa isečenom pečenom piletinom i prilogom od luka i slanine.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.