Pečeni fazan sa krompirom

Pečeni fazan sa krompirom

Sastojci (4 porcije)

250 ml belog vina
40 g maslaca
so
200 g pavlake
1000 g krompira
biberа
1500 g fazana
10 g vegete

Priprema

Fazana očistite i isecite na komade.

Začinite ga solju, biberomi vegetom.

Stavite ga u pleh na 40 g otopljenog maaslaca, pa pored poređajte kilogram oljuštenog krompira.

Pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 75 minuta, a za vreme pečenja dollivajte belo vino po potrebi (maksimum 250 ml).

Kada fazan omekša i dobije zlatnožutu boju, možete da ga prelijete kiselom pavlakom (200 g) i ponovo vratite u rernu da se zapeče.

Fazan je spreman za serviranje.

Prijatno!

Izvor: maxi.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.