
Pečeni fazan sa krompirom
Sastojci (4 porcije)
250 ml belog vina
40 g maslaca
so
200 g pavlake
1000 g krompira
biberа
1500 g fazana
10 g vegete
Priprema
Fazana očistite i isecite na komade.
Začinite ga solju, biberomi vegetom.
Stavite ga u pleh na 40 g otopljenog maaslaca, pa pored poređajte kilogram oljuštenog krompira.
Pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 75 minuta, a za vreme pečenja dollivajte belo vino po potrebi (maksimum 250 ml).
Kada fazan omekša i dobije zlatnožutu boju, možete da ga prelijete kiselom pavlakom (200 g) i ponovo vratite u rernu da se zapeče.
Fazan je spreman za serviranje.
Prijatno!
Izvor: maxi.rs
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.