PEČENI KROMPIR SA 3 VRSTE SIRA
Foto: Shutterstock

PEČENI KROMPIR SA 3 VRSTE SIRA: Najbolji u rerni, a kad je sezona može i NA ROŠTILJU!

Prvoklasan recept za krompir, nema ko nije oduševljen!

Sastojci:

6 velikih krompira
2 glavice luka
40 gr parmezana
100 gr starijeg, slanog kačkavalja
100 gr mocarele ili nekog mlađeg kačkavalja
200 gr slanine
50 gr putera

Priprema:

Oljuštiti krompir i iseći ga na deblje kriške ili ploške. Očistiti luk i iseckati ga na kockice.

Iseckajte slaninu i kratko je propržite.

Pripremite dva komada aluminijumske folije i premažite ih uljem.

Na svaki stavite polovinu krompira i luka, pospite pomešanim kačkavaljima i slaninom i spustite tu i tamo pomalo putera.

Privucite krajeve folije i zamotajte ih kao neki zavežljajčić, pa stavite oba "paketića" na roštilj i pecite oko 40 minuta. U rerni, možete ih peći na plehu na temperaturi oko 220 tepeni do sat vremena.

Ništa nećete pogrešiti ni ako ove sastojke složite kao musaku, poklopite u pekaču ili dobro zatvorite folijom pleh pa ispečete.

Napomena: pazite kad servirate, folija je puna vrelog vazduha!

Izvor: lepa&srećna

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.