PEČENI KROMPIR SA 3 VRSTE SIRA: Najbolji u rerni, a kad je sezona može i NA ROŠTILJU!
Prvoklasan recept za krompir, nema ko nije oduševljen!
Sastojci:
6 velikih krompira
2 glavice luka
40 gr parmezana
100 gr starijeg, slanog kačkavalja
100 gr mocarele ili nekog mlađeg kačkavalja
200 gr slanine
50 gr putera
Priprema:
Oljuštiti krompir i iseći ga na deblje kriške ili ploške. Očistiti luk i iseckati ga na kockice.
Iseckajte slaninu i kratko je propržite.
Pripremite dva komada aluminijumske folije i premažite ih uljem.
Na svaki stavite polovinu krompira i luka, pospite pomešanim kačkavaljima i slaninom i spustite tu i tamo pomalo putera.
Privucite krajeve folije i zamotajte ih kao neki zavežljajčić, pa stavite oba "paketića" na roštilj i pecite oko 40 minuta. U rerni, možete ih peći na plehu na temperaturi oko 220 tepeni do sat vremena.
Ništa nećete pogrešiti ni ako ove sastojke složite kao musaku, poklopite u pekaču ili dobro zatvorite folijom pleh pa ispečete.
Napomena: pazite kad servirate, folija je puna vrelog vazduha!
Izvor: lepa&srećna