
PIKANTNA JUNETINA SA POVRĆEM: Trik za sitno seckanje mesa koji domaćice kriju od svih
Sastojci:
500 gr mesa u komadu
1 šargarepa
1 paprika
ulje za prženje
50 gr gustina
50 ml soja sosa
4 čena belog luka
1 kašičica rendanog đumbira
20 gr šećera
40 ml vode
Priprema:
Meso isecite na dugačke komade duž mišićnih vlakana, debljine oko 5 do 6 cm.
Stavite meso u zamrzivač na oko pola sata.
Kad ga izvadite, oštrim nožem secite tanke šnite - poprečno u odnosu na mišićna vlakna.
Šargarepu i papriku očistite i iseckajte na žilijen (uske tračice dužine od oko 5-6 cm).
Ugrejte malo ulja u dubljem tiganju pa na brzinu propržite povrće.
Izvadite ga šupljikavom kašikom, da ga ocedite od ulja i stavite na toplo.
Meso uvaljajte u gustin i propržite u istom tiganju. Ako je potrebno, pržite ga u nekoliko tura, dodajući ulje po potrebi.
Sada pomešajte soja sos, vodu, beli luk, oljušten i narendan đumbir i kašiku šećera.
Vratite povrće u tiganj s mesom, prelijte mešavinom za sos i smanjite vatru pa mešajte 2-3 minuta dok se sos ne zgusne.
Pospite po želji sitno seckanim peršunom ili mladim lukom. Možete dekorisati i semenom susama.
Služite sa rastresito kuvanim pirinčem.
Izvor: Lepa&Srećna
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.