Piletina na kineski način
Potrebno:
500 g pilećeg filea, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 zelena paprika, 1 šargarepa, 1 tikvica, soja sos, 1 ananas, 3 kašike soka od ananasa, 3 kašike paradajz sosa, đumbir, muskatni oraščić, susamovo ulje, 1 glavica crvenog luka, 1 beli luk, so, biber, tabasko sos, 200 g pirinčanih rezanaca.
Priprema:
Pileći file i paprike isecite na tračice, a šargarepu i tikvicu narendajte. U posudu na malo susamovog ulja propržite luk sečen na tračice i sitno seckan beli luk. Kad luk požuti dodajte mu piletinu i sve zajedno zalijte soja sosom. Nakon nekoliko minuta dodajte paprike, zatim šargarepu i tikvicu, i 3 kašike paradajz sosa, a po potrebi i još soja sosa. Sve zajedno kuvajte oko deset minuta, zatim dodajte narendan đumbir, ananas koji ste prethodno isekli na kockice i 3 kašike soka od ananasa. Posolite, pobiberite, dodajte malo tabasko sosa i muskatnog oraščića. Posebno skuvajte pirinčane rezance i pomešajte ih sa piletinom i povrćem, pa poslužite toplo.
Izvor: Super recepti