Piletina sa mlincima
Foto: Facebook

Piletina sa mlincima – recept za savršen nedeljni ručak

Mlinci se najčešće koriste uz piletinu ili ćuretinu, mogu se kupiti gotovi, a mogu se i napraviti kod kuće. U nastavku vam donosimo recept za piletinu sa mlincima, kao i recept kako da sami napravite mlince. 

Recept za piletinu sa mlincima

Sastojci:

– oko 600 gr mlinaca

– 500 gr pilećeg belog mesa (filea)

– malo ulja i maslaca

– 3 dl kisele pavlake

– malo soli, bibera i vegete

– 150 gr gaude

– malo supe

Priprema:

Iseckajte piletinu i propržite. Izvadite meso, u ulje dodajte pavlaku i napravite sos koji ćete začiniti sa malo soli, bibera i suvog začina, i malo vode.

Mlince izlomiti, ubaciti u sud i preliti toplom supom, da malo omekšaju i ocedite višak supe. Nakon par minuta ih ocedite.

Podmažite posudu u kojoj ćete ih spremati, na dno stavite pola mlinaca, pa piletinu, pa polovinu preliva od pavlake.

Stavite ostatak mlinaca, pa prelijte pavlakom, narenadjte malo sira i stavite u rernu na 200 stepeni bez ventilatora, 30 minuta, dok sir ne porumeni.

Napravite domaće mlince

Ukoliko želite sami da napravite mlince, potrebno je sledeće:

– 500 g mekog brašna (može pola meko, pola oštro)

– 2 cela jaja

– 200 ml mlake vode

Priprema:

Od sastojaka zamesite testo, ostavite ga da odmori pola sata.

Testo podelite na tri dela da vam bude lakše, jer smesa je za više osoba. Svaki razvaljte i isecite, piše Coolinarika.

Poslažite na pleh i pecite na 180 do 200 stepeni dok lepo porumene.

Možda će vas interesovati i ovo: