
Piletina u kari sosu
Sastojci:
500 g pilećeg mesa
glavica crnog luka
2 čena belog luka
čaša bujona
sos od paradajza
malo ulja
sol
biber
kari (curry) začin
bosiljak
Priprema:
Na ulju popržiti sitno seckani crni luk da omekša. Dodajte meso isečeno na veće komade i dinstajte zajedno s lukom desetak minuta.
Nalijte bujon, smanjite vatru i dodajte beli luk, so, biber, kari, bosiljak i sos od paradajza.
Poklopite i kuvajte na tihoj vatri pola sata. Tokom kuvanja meso povremeno okrećite i na drugu stranu, da se podjednako dinsta.
Piletinu poslužite sa pirinčem.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.