Podvarak sa krmenadlama

Podvarak sa krmenadlama

Potrebno:

2 kg kiselog kupusa,

1 kg svinjskih krmenadli,

2 glavice crnog luka,

3 čena belog luka,

1 lovorov list,

oko 10 zrna bibera,

mlevena crvena paprika,

mast ili ulje,

biber,

so.

Priprema:

Na masti ili ulju ispržite sitno isečen crni luk. Kupus isecite na tanke rezance, dobro operete i stavite na luk. Dodajte biber, lovor i sitno iseckan beli luk. Poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri dolivajući malo vode.

Za to vreme svinjske krmenadle izlupajte tučkom za meso. Posolite i kratko propržite na vreloj masti ili ulju. Kad kupus omekša, dodajte mlevenu papriku i izmešajte, pa krmenadle poređajte preko kupusa i zapecite u zagrejanoj rerni.

Izvor: Super recepti

Možda će vas interesovati i ovo: