POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM: Na starinski način su i danas najukusnije
Savršeno jelo za dane bez mesa - paprike punjene krompirom su jeftino i vrlo zdravo jelo!
Sastojci:
8 paprika
6 krupnih krompira
1 šargarepa
2 paradajza
1 glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
ulje, so i biber
peršun
suvi začin
Priprema:
Očistite paprike od semenki. Krompir, šargarepu i luk oljuštiti i izrendati, pa začiniti po ukusu.
Jedan paradajz usitniti u blenderu pa dodati u ovu smesu, sipati i par kašika ulja pa dobro izmešati.
Puniti svaku papriku i ređati u đuveč - nema potrebe da ih zatvarate, jer krompir neće da nabubri kao pirinač u klasičnim paprikama s mesom.
Ostali paradajz izblendajte pa posolite, dodajte malo šećera, sipajte i malo ulja pa ovu smesu kašikom sipajte oko paprika.
Pecite na temperaturi od 200C stepeni oko sat vremena.
Da paprike ne izgore, povremeno prekrijte pek-papirom.
Izvor:Lepa & srećna