Punjena ćurka

Punjena ćurka

Potrebno:

2-2,5 kg ćurke, 2 šolje kockica suvog hleba, 1 šolja svežih šampinjona, 1/4 šolje iseckane slanine, 1/4 šolje putera, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 šolja iseckanog celera, 2 kašičice suvog peršuna, 1 kašičica suve žalfije, 1 kašičica origana, 1 kašičica začina, 1 šolja supe od kocke, so,  biber.

Priprema:

Izdinstajte isitnjeni beli luk na puteru. Dodatijte šampinjone, iseckani crni luk i celer, a nakon toga slaninu. Smanjite temperaturu, ubacite kockice hleba i dodajte začine, pa dinstajte još oko pet minuta. Na kraju dodajte supu i kuvajte još 30 minuta na tihoj vatri, poklopljeno. Pripremljenim nadevom napunite ćurku i pecite na 200 stepeni u poklopljenom plehu.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.