Punjena keleraba

Punjena keleraba

Za spremanje punjene kelerabe koristi se i crni i beli luk, feta sir, stari crni hleb, ulje, bosiljak, jaje, kisela pavla, orasi, so i biber. Punjene kelerabe se peku u rerni

Za 4 osobe:

4 kelerabe sa lišćem (svaka oko 300 g), 3 struka mladog crnog luka, čen belog luka, 150 g feta sira, 3 kriške starog crnog hleba (oko 150 g), 2 kašike ulja, veza bosiljka, jaje, 100 ml kisele pavlake, 50 g oraha, so i biber.

Priprema:

1. Kelerabe očistite, oljuštite i isecite na pola, pa okruglom kašikom izdubite svaku polovinu ostavljajući sa strane ivicu debljine jednog centimetra. Izdubljeno "meso" keleraba sitno iseckajte i stavite u činiju.

2. Mladi crni luk operite, isecite na tanke kolutove i dodajte u činiju. Beli luk oljuštite, što sitnije iseckajte, stavite u posudu, a zatim dodajte sitno seckane orahe, feta sir i kockice hleba.

3. Sipajte ulje i promešajte. Bosiljak i lišće kelerabe operite, osušite, isecite na krupnije komade i izmiksajte sa jajetom u blenderu. Smesu pomešajte sa ostalim sastojcima u posudi, posolite i pobiberite.

4. Kelerabe napunite do polovine, poređajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, na srednjoj žici, oko 30 minuta. Servirajte sa umućenom kiselom pavlakom i polutkom oraha.

Izvor: Večernje novosti

Možda će vas interesovati i ovo: