
Punjeni patlidžan
Potrebno:
4 patlidžana,
3-4 kašike soka od limuna,
2 glavice crnog luka,
3 kašike ulja,
čen belog luka,
150 g pirinča,
500 ml povrtnog bujona,
100 ml suvog belog vina,
7 manjih paradajza,
400 g svinjskih krmenadli,
2 kašike putera,
komad od 50 g parmezana,
pola veze peršuna,
so, biber i prstohvat šećera.
Priprema:
1. Patlidžane operite i prepolovite po dužini. Kašičicom izdubite meso (ostavite pola cm od kore), isecite na kockice i poprskajte sokom od limuna. U posudi zagrejte dve kašike ulja i kratko propžite usitnjen crni i beli luk.
2. Dodajte kockice patlidžana i dinastajte dva minuta. Umešajte 150 g pirinča, sipajte bujon i belo vino, poklopite posudu i kuvajte oko 20 minuta. Pet paradajza operite, zasecite unakrsno, prelijte kipućom, pa isperite hladnom vodom.
3. Paradajze oljuštite, izrežite na kockice i dodajte u posudu nekoliko minuta pre kraja dinstanja. Krmenadle operite, prosušite, izrežite na trake duge pet cm, ispržite na preostalom ulju sa obe strane, posolite i pobiberite.
4. Meso pomešajte sa pirinčem, dodajte dve kašike putera i prstohvat šećera. Izdubljene patlidžane napunite sa tri kašike fila. Ostatak fila stavite u vatrostalnu činiju i poređajte napunjene polovine patlidžane.
5. Ravnomerno rasporedite tanke kolutove paradajza, narendajte parmezan i pecite u rerni na 175 stepeni oko 60 minuta (20 minuta pre kraja posudu pokrijte folijom). Patlidžane izvadite iz rerne, pospite sitno seckanim peršunom i servirajte.
izvor: Večerenje novosti
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.