Punjeni pileći rolat

Punjeni pileći rolat

Potrebno:

1 1/2 šolje prezli, 1/4 šolje pileće supe, 1 kašika sitno seckanog belog luka, 2 kašičice sitno seckanog svežeg ruzmarina, 2 kašičice sitno seckanog svežeg origana, 1 kašičica rendane kore limuna, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera, 400 g narezane na tanke kriške slanine, 2 komada pilećih prsa bez kostiju.

Priprema:

Pileća prsa presecite po sredini, ali ne do kraja, pa otvorite. Spojite oba dela u pravougaonik na dasci za meso, pa ih blago izlupajte. Spojite sve sastojke za nadev osim slanine i supe. Izmešajte da se sjedini, pa ako je suvo sipajte supu da se dobije gusta smesa. Stavite nadev po sredini pravougaonika. Uvijte belo meso. Slaninu poslažite vodoravno, pa na nju stavite uvijen rolat. Zavijte slaninu oko belog mesa, pa pričvrstite sa koncem za pečenje ili alu folijom. Stavite da se peče na 170 stepeni 70 minuta. Ako pečete sa folijom skinite je posle 50 minuta, da se fino zapeče slanina okolo. Pečenu punjenu piletinu prohladite 10 minuta, pa je onda isecite na kriške i poslužite.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.