
Punjeni pohovani šampinjoni
Potrebno:
20 pečuraka, 200 g šunke, 200 g dimljenog sira, 1-2 kašike kisele pavlake, malo peršuna, so, biber, 1 kašika margarina, 1/2 kašika ulja, jaje, ulje za prženje, brašno, prezle.
Priprema:
Očistite šampinjone i uklonite im drške. Njih iseckajte na sitne kockice. U tiganj stavite margarin i ulje pa zagrejte i stavite iseckane šampinjone sa sitno iseckanom šunkom. Ostavite da se proprži pa uklonite višak tečnosti. Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se ohladi, pa dodajte rendani sir i peršun i promešajte. Dodajte jednu kašiku pavlake da bude gusto i kompaktno. Uzimajte po jedan šampinjon i punite unutrašnjost ovom smesom. Uvaljajte u brašno, jaje pa prezlu i pohujte na ulju zagrejanom na srednjoj jačini. Ispohovane šampinjone odstranite na ubus da se ocedi višak masnoće. Poslužite tople.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.