Recept Džejmija Olivera za najkremastiji omlet od jaja
Omlet je savršeno jelo za početak dana tj. za brz i zdrav doručak, ali i za lagani ručak. Stvar kod omleta nije u komplikovanim sastojcima, već u pravom tajmingu koliko jaja treba da budu u tiganju.
Džejmi Oliver priprema omlet na poseban način.
- Ovo je nešto što moja deca vole, nešto što volim da pravim za doručak, ručak, užinu i večeru - rekao je Džejmi Oliver.
Sastojci za omlet:
- 2 jaja
- čedar sir
- tost
- ulje
Priprema:
Prvi korak je zagrevanje tiganja. Tiganj mora da bude vruć kada pripremate omlet.
Dok se tiganj greje, umutite dva jaja u činiji.
Zatim izrendajte malo čedar sira i uzmite parče tosta. Dodajte ulje u tiganj i jaja.
Džejmi kaže da bi trebalo da sačekate samo nekoliko sekundi da se jaja zgusnu, ne smeju se "preći" i postati suva. Znaćete da su spremna kada budu izgledala "svilenkasto".
Stavite sir na omlet i preklopite ga da se sir istopi.