
Recept Džejmija Olivera za najkremastiji omlet od jaja
Omlet je savršeno jelo za početak dana tj. za brz i zdrav doručak, ali i za lagani ručak. Stvar kod omleta nije u komplikovanim sastojcima, već u pravom tajmingu koliko jaja treba da budu u tiganju.
Džejmi Oliver priprema omlet na poseban način.
- Ovo je nešto što moja deca vole, nešto što volim da pravim za doručak, ručak, užinu i večeru - rekao je Džejmi Oliver.
Sastojci za omlet:
- 2 jaja
- čedar sir
- tost
- ulje
Priprema:
Prvi korak je zagrevanje tiganja. Tiganj mora da bude vruć kada pripremate omlet.
Dok se tiganj greje, umutite dva jaja u činiji.
Zatim izrendajte malo čedar sira i uzmite parče tosta. Dodajte ulje u tiganj i jaja.
Džejmi kaže da bi trebalo da sačekate samo nekoliko sekundi da se jaja zgusnu, ne smeju se "preći" i postati suva. Znaćete da su spremna kada budu izgledala "svilenkasto".
Stavite sir na omlet i preklopite ga da se sir istopi.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.