RECEPT ZA PRAVI KAFANSKI GULAŠ:
Photo: Shutterstock

RECEPT ZA PRAVI KAFANSKI GULAŠ: MESO SE TOPI U USTIMA, ODLIČAN IZBOR ZA DANAŠNJI RUČAK

Postoji mnogo načina kako je moguće napraviti gulaš. Ovaj recept ne sadrži brašno i zapršku, a odličnog je ukusa. Meso se topi u ustima, pravi je kafanski gulaš. Može se služiti uz pirinač, krompr ili testeninu.

Sastojci za gulaš:

– 500 gr junećeg mesa

– 2 kašike maslaca

– 3 glavice crnog luka

– 1 šargarepa

– 600 ml junećeg bujona

– so, biber, slatka paprika, ljuta paprika – po ukusu

– 1 kašičica senfa

– 2 kašike paradajz pirea

– 3 cena belog luka

– malo suvog peršuna

Priprema gulaša:

Crni luk i kašiku soli propržiti na prethodno ugrejanoj masti, zatim dodati šargarepu i mešati.

Kada se sve lepo izdinsta, dodati meso, senf i promešati da se sjedini.

Onda sipati bujon polako, ne sve odjednom.

Dodajte lovorov list, poklopite i ostavite malo da se krčka.
Nakon toga, dodajte paradajz pire, meštajte i neka se krčka, pa onda dodati i beli luk.

Sipati slatku i ljutu papriku, biber sve po kašiku, osim slatke paprike – to dve i promešati.

Na kraju dodati peršuna i ostaviti da se krčka. Kuvati sve ukupno oko 2 sata.

Možda će vas interesovati i ovo: