RUČAK IZ RERNE KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Krompir, slaninica i meso uz sočan preliv!
Printscreen/ YouTube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

RUČAK IZ RERNE KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Krompir, slaninica i meso uz sočan preliv!

Sastojke za ovo jelo već imate kod kuće, a ovaj recept pravi je izbor za subotu popodne i uživanje sa porodicom. Slanica, krompir i meso uz sočan preliv biće vaša najbolja odluka danas, a dobićete ručak iz snova!

Potrebno:

  • Mleveno meso
  • Jaja
  • Kačkavalj
  • Slanina
  • Krompir
  • Luk
  • Povrće po izboru

Priprema:

Slaninu iseckajte na komadiće i propržite. Nije potrebno dodatno ulje. Krompir iseckajte na sitne kockice. U jednu šerpicu sipajte vodu i dodajte krompir da se kuva. Kada voda provri, krompir se kuva 10 minuta. Slaninu izvadite, dodajte jednu glavicu crnog luka sitno iseckanu i malo ulja u istu posudu gde ste pržili i slaninu. Dodajte 250 grama mešanog mlevenog mesa, može i piletina, samo je sitno iseckajte i pržite u istoj šerpi gde i slaninu.

Rernu uključite na 200 stepeni da se greje.

Kada se meso propržilo dodajte malo soli, bibera (po ukusu) i malo belog luka u prahu. Krompir procedite i spremite vatrostalnu činiju. Nauljite vatrostalnu činiju i dodajte skuvan krompir. Preko njega narendajte kačkavalja i dodajte meso.

U tiganj u kom ste dinstali meso dodajte ulje. Prodinstajte povrće, može sveže ili zaleđeno. To povrće dodajete nakon mesa u činiju, odnosno ređate krompir, kačkavalj, meso pa tek onda povrće.

Preliv

Dva jajeta bi trebalo da umutite. U umućena jaja dodajte 3 - 4 kašike kisele pravlake, možete i da posolite dodatno. Preko cele smese u činiju stavlja se ovaj preliv koji ste pripremili. Zagladite malo kašikom. Možete iseckati paradajz na kolutove i dodati preko preliva za još lepši ukus. Odozgo narendajte još kačkavalja i ubaciti na već zagrejanu rernu na 200 stepeni na 25 minuta.

Tek kada se jelo ispeklo na vrh dodajete slaninicu.

Možda će vas interesovati i ovo: