Suši sa pirinčem, avokadom i lososom
Ako želite da se okušate u spremanju tradicionalih jela istočnjačke kuhinje, u ovom lsučaju japanske, nudimo vam recept koji nij ebaš jednostavan, ali uz malo strpljenja možete postati masjtori u pravljenju sušija.
Sastojci (za 2 osobe):
1 kom. avokada
50 g bambusove podloge
150 g pirinča
100 g krem sira
150 g lososa
15 ml pirinčanog sirćeta
so
20 g šećera
Priprema:
Stavite pirinač u lonac sa dubljim dnom i dodajte 230 ml vode. Poklopite i kuvajte na jakoj vatri pet minuta.
Nakon toga smanjite vatru i kuvajte poklopljeno još desetak minuta, dok voda ne ispari.
Sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji poklopljeno još oko 10 minuta. Pirinčano sirće, šećer i so mešajte dok se ne otopi šećer.
Dodajte mešavinu u pirinač i promešajte. Dok pripremate pirinač, u međuvremenu možete iseći losos i avokado na sitne komade. Kada se pirinač ohladi, možete početi sa pravljenjem sušija.
Položite pirinač na bambusovu podlogu, ubacite iseckani avokado i komade lososa i dodajte krem sir. Urolajte, i ostavite da se stegne, nakon toga svaki rolat isecite na šest ili osam delova. I vaš suši je gotov. Prijatno!