Svinjski kotleti na grčki način

Svinjski kotleti na grčki način

Svinjetina je konstantno na našim trpezama, a mi vam preporučujemo da je probate na način kako je pripremaju Grci: aromatično, mekano.

Sastojci

2 kom. belоg luka
1 g majčine dušice
80 ml maslinovog ulja
600 g svinjskog filea
5 g origana
so, biber
15 ml vinskog sirćeta

Priprema

U dublju posudu stavite 80 ml maslinovog ulja, sitno naseckani crni i dva čena belog luka, jednu kašičicu origana, posolite, pobiberite i dodajte kašiku vinskog sirćeta.

Sve dobro promešajte. Meso operite, osušite i istucite tučkom za meso.

Premažite meso marinadom i ostavite da odstoji preko noći ili par sati.

Pržite kotlete sa svake strane da uhvate finu boju. Pazite da vatra ne bude prejaka kako bi se kotleti do pola ispekli i dobili finu boju. Poređajte kotlete u nauljeni pleh, stavite u rernu i pecite 20 minuta.

Nakon toga ih izvadite i stavite ih u alu-foliju sa grančicama majčine dušice i dobro zamotajte da odstoje neko vreme.

Prijatno!

Možda će vas interesovati i ovo: