Tart od bundeve sa pikantnim filom

Tart od bundeve sa pikantnim filom

Sastojci

250 g brašna

kašičica praška za pecivo

kašičica timijana

275 g mladog sira

5 kašika ulja 

4 jajeta 

400 g bundeve

4 mlada luka 

125 g mekog sira 

125 g šunke 

3 kašike peršuna 

so, biber

Priprema

1. Od brašna, praška za pecivo, timijana, 125 g mekog sira, 3 kašike ulja i 1 jajeta zamesiti glatko testo. Pokriveno držati u frižideru oko 15 minuta.

2. Bundevu oprati, očistiti i zajedno sa korom iseći u 0,5 cm velike komade. Mladi luk oprati, očistiti, iseći na prstenove. Zagrejati 2 kašike ulja, pa komade bundeve i kolutiće luka pržiti oko 10 minuta.

3. Preostala jaja pomešati sa ostatkom sira. Dodati kockice mekanog sira i šunke i seckani peršun. Sjediniti sa dinstanim povrćem i sve dobro začiniti solju i biberom.

4. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Pleh dobro podmazati. Testo rastanjiti na dasci posutoj brašnom, prebaciti u pleh i podići ivice uz rubove pleha. Smesu od bundeve i sira ravnomerno naneti preko testa. Tart peći u prethodno zagrejanoj rerni najmanje 40 minuta. Servirati dok je još topao uz salatu po želji.

Izvor: Stvar ukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.