Teleći paprikaš u belom vinu
Potrebno:
800 g telećeg buta, 1/2 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 100 ml belog vina, 100 ml paradajz soka, začin od suvog povrća, 3 kašičice aleve paprika, ulje, peršun, 1 ljuta papričica.
Priprema:
U šerpi propržite na ulju sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte teletinu iseckanu na kockice, pa zajedno pržite još pet minuta. Šerpu sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku, začin, ispasirani beli luk i po želji ljutu papričicu. Nalijte vrućom vodom, dobro promešajte i stavite da se kuva pokriveno na laganoj vatri. Kada meso omekša dodajte krompir isečen na kockice. Kuvajte još 15 minuta. Pred kraj dodajte vino, sok od paradajza i ako je pregusto još malo vode. Čim provri sklonite sa vatre.
Izvor: Blic žena