Teleći paprikaš u belom vinu

Teleći paprikaš u belom vinu

Potrebno:

800 g telećeg buta, 1/2 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 100 ml belog vina, 100 ml paradajz soka, začin od suvog povrća, 3 kašičice aleve paprika, ulje, peršun, 1 ljuta papričica.

 Priprema:

U šerpi propržite na ulju sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte teletinu iseckanu na kockice, pa zajedno pržite još pet minuta. Šerpu sklonite sa vatre, dodajte alevu  papriku, začin, ispasirani beli luk i po želji ljutu papričicu. Nalijte vrućom vodom, dobro promešajte i stavite da se kuva pokriveno na laganoj vatri. Kada meso omekša dodajte krompir isečen na kockice. Kuvajte još 15 minuta. Pred kraj dodajte vino, sok od paradajza i ako je pregusto još malo vode. Čim provri sklonite sa vatre.

Izvor: Blic žena

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.