
Testenina sa tikvicama i slaninom iz rerne
Uvek dobar izbor za ručak.
Sastojci:
- 150 g testenine po izvoru
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 g slanine narezane na komadiće
- 2 tikvice, rendane ili sečene na sitne kockice
- 45 g graška
- 2 čena belog luka
- 5 jaja
- 65 g rendanog parmezana
- 250 g rikote
- 30 g svežeg peršuna
- 30 g bosiljka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite vatrostalnu posudu u koj ćete peći ručak.
Skuvajte testeninu, pa procedite.
Zagrejte ulje i ispržite slaninu uz stalno mešanje tri do četiri minuta, odnosno dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskava.
Dodajte tikvice, grašak i sitno sečeni beli luk. Pržite jedan minutu, pa dodajte testenini.
Umutite jaja, sir, peršun i bosiljak, dodajte testenini i dobro promešajte.
Sve preručite u vatrostalnu posudu, pa pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok ne dobije zlaćastu boju.
Izvadite iz rerne i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršunom.
Izvor: Zadovoljna.hr
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.