Tradicionalno nemačko jelo: Karivurst

Tradicionalno nemačko jelo: Karivurst (Currywurst)

Ako ste posetili bilo koji grad u Nemačkoj, velika je šansa da ste jeli Karivurst (Currywurst) koje ste mogli poručiti u bilo komrestoranu, ali i na bilo kom kiosku, prodvanici uline hrane. Ovo nemačko tradicionalno jelo je za sve ljubitelje malo pikantnijeg ukusa.

Recept za Karivurst (Currywurst)

Sastojci:

3 dimljene kobasice
200 ml paradajz soka
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
čili
so
biber
pola kašike brašna
dobra kašičica karija

Priprema:

Na zagrejano ulje stavite kobasicu iseckanu na kolutove. Kada se isprži pažljivo izvadite, pa u taj tiganj stavite iseckan crni (na trake) i beli luk, zatim dodajte čili, paradajz sok, so, biber, brašno i na kraju dodajte kari.

To kratko krčkajte.

Servirajte tako što ćete prvo staviti kobasice, preliti sosom i onda dekorisati sa omekšalim crnim i svežim mladim lukom.

Izvor: nismokodkuce

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.