Ukusno i nesvakidašnje: Pljeskavice od karfiola

Ukusno i nesvakidašnje: Pljeskavice od karfiola

Ukusne lagane pljeskavice, pogodne za vegetarijance ili one koji vode računa o svojoj liniji.

Sastojci:

2 glavice karfiola

3 čena belog luka (usitnjen)

šolja brašna

2 jajeta

150 g kačkavalja

kašika peršuna

1/3 šolje tople vode

na vrh kašičice soli i bibera

maslinovo ulje za prženje

Priprema: 

1. Karfiol obarite u vodi dok ne omekša, oko 5-6 minuta. Ocedite i isperite hladnom vodom. Zatim isecite na sitne komade. 

2. U posebnoj posudi pomešajte karfiol, brašno, beli luk, umućena jaja, narendan tvrdi sir, peršun, so i biber. Dodajte vodu i izmešajte sastojoke dok se ne sjedine. Smesa treba biti dovoljno gusta da se pljeskavice mogu lepo izliti (poput smese za uštipke). Pljeskavice pržite na maslinovom ulju. 

izvor: stvarukusa

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.