Ukusno i nesvakidašnje: Pljeskavice od karfiola
Ukusne lagane pljeskavice, pogodne za vegetarijance ili one koji vode računa o svojoj liniji.
Sastojci:
2 glavice karfiola
3 čena belog luka (usitnjen)
šolja brašna
2 jajeta
150 g kačkavalja
kašika peršuna
1/3 šolje tople vode
na vrh kašičice soli i bibera
maslinovo ulje za prženje
Priprema:
1. Karfiol obarite u vodi dok ne omekša, oko 5-6 minuta. Ocedite i isperite hladnom vodom. Zatim isecite na sitne komade.
2. U posebnoj posudi pomešajte karfiol, brašno, beli luk, umućena jaja, narendan tvrdi sir, peršun, so i biber. Dodajte vodu i izmešajte sastojoke dok se ne sjedine. Smesa treba biti dovoljno gusta da se pljeskavice mogu lepo izliti (poput smese za uštipke). Pljeskavice pržite na maslinovom ulju.
izvor: stvarukusa