Vege recept: Rižoto s pačurkama i dimljenim tofuom
Foto: Danijela Horvat

Vege recept: Rižoto s pačurkama i dimljenim tofuom

Rižoto je jedan od najbržih i najukusnijih jela u hladnijem periodu. Može se praviti na puno načina, sa različitim sastojcima i začinima.

Najbolje je eksperimentisati sa sastojcima dok ne pronađete recept koji vam se najviše sviđa.

Sastojci:

250g pečuraka
200g dimljenog tofua
1 crni luk
1 šolja pirinča
2 šolje pirinčanog mleka (bez šećera) ili vode
1 kašika veganskog parmezana
1 kašičica soli
1 kašičica praha belog luka
Začini po želji: bosiljak, origano, medveđi luk, peršun

Priprema:

Iseckati pečurke i luk, posoliti i dinstati na malo ulja ili vode. Kada pečurke otpuste vodu i luk je providan u to dodati iseckani dimljeni tofu i šolju pirinča koji ste prethodno oprali.

Sjedinite smesu i dodajte dve šolje pirinčanog mleka ili vode, ostale začine i parmezan.

Promešajte i ostavite da proključa u poklopljenoj posudi. Kada proključa otklopite i mešajte povremeno na laganoj vatri. Kada pirinač upije svo mleko sklonite s vatre i poklopite.

Neka odstoji 10ak minuta, nakon čega je spremno za serviranje.

Izvor: Danas.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.