
Za ljubitelje kiselog kupusa: Posni podvarak s pirinčem
Donosimo vam recept za jelo koje se na našim prostorima izuzetno ceni i jede, ali u posnoj verziji, sa pirinčem. Reč je o podvarku, jelu koje se tradicionalno pravi od iseckanog kiselog kupusa sa suvim mesom.
Recep za posni podvarak
Sastojci za postan podvarak s pirinčem:
veća glavica kiselog kupusa,
3 glavice crnog luka,
2 kašike pirinča,
kašičica slatke ili ljute mlevene paprike,
2-3 lista lorbera,
250 ml ulja,
čen belog luka,
biber u zrnu,
so po ukusu.
Postan podvarak s pirinčem se priprema na sledeći način:
Kupus operite u hladnoj vodi, ocedite i iseckajte što sitnije.
Crni luk očistite, usitnite i kratko propržite na zagrejanom ulju.
Dodajte kupus, sipajte malo tople vode i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje.
Začinite mlevenom paprikom, dodajte seckan beli luk, lorber, opran i oceđen pirinač, biber u zrnu i posolite po ukusu.
Tepsiju ili vatrostalnu činiju nauljite, sipajte podvarak, nalijte još malo tople vode i zapecite u rerni da se uhvati rumena korica.
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.