
Zapečena boranija sa piletinom
POTREBNO JE:
4 pileća bataka, 100 g crnog luka, 500 g boranije, 200 ml mleka, 1 paradajz, 1 kašika ulja, 2 jaja, malo peršuna, so, biber.
PRIPREMA:
Batacima skinite kožu i odvojite kosti, pa ih propržite na zagrejanom ulju. Kad porumene dodajte sitno iseckan luk i boraniju, pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice. Začinite po ukusu, pa nastavite sa dinstanjem. Kad je boranija skoro gotova izručite je u uljem posutu vatrostalnu posudu. Prelijte jajima razmućenim u mleku, pa zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Blic magazin, Foto: Shutterstock
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.