Zdrave njoke sa povrćem

Zdrave njoke sa povrćem

Vaša čula će uživati u zdravim njokama sa povrćem. Ovo veoma jednostavno jelo blagog ukusa će učiniti da i osobe koje nisu ljubitelji povrća ne mogu da zamisle njoke pripremljene na drugačiji način. Njoke se uglavnom jedu kao predjelo, kao zamena za paste ili supe, ali svakako ga možete poslužiti i kao glavno jelo.

Ovaj obrok je zahvaljujući povrću visoko nutritivan i ima vrhunski ukus.

 Za pripremu zdravih njoka sa povrćem će vam biti potrebni sledeći sasjtojci:

2 stabljike celera
300 g karfiola
200 g brokolija
500 g paradajza
Veza svežeg začinskog bilja (bosiljak, peršun, majčina dušica)
1 paprika
½ kašike mlevenog bibera

Za pripremu njoka:

500 g brašna za sve namene
2 cela jaja
1 kg kuvanih krompira
2 kašike maslinovog ulja
100 g parmezana
Mleveni biber
1 g muskatnog oraščića

PRIPREMA:

Možete napraviti domaće njoke ili kupiti sveže napravljene u lokalnim radnjama.

Iseckajte svo povrće i stavite ga na dno u hladan tiganj. Stavite njoke preko povrća.

Poklopite i kuvajte 5 minuta na srednjoj temperaturi (160°C na indukcionoj ploči), potom smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta na niskoj temperaturi (90°C na indukcionoj ploči).

Otklopite, dodajte pesto koji ste prethodno pripremili, prelijte maslinovim uljem i dodajte parmezan.

Pažljivo promešajte i servirajte sa komadićima parmezana na vrhu.

Možda će vas interesovati i ovo: