Morska salata

Morska salata

Potrebno:

hobotnica 80 g, lignje 80 g, krompir 200 g, paradajz čeri 120 g, rukola, nar, sok od limuna, sok od narandže, maslinovo ulje, sirće 2 kafene kašičice, so, biber

Priprema:

Očišćene lignje i hobotnicu skuvati u zasebnim posudama. Skuvane lignje iseći popreko na prstenove ne šire od pola cemtimetra. Skuvanu hobotnicu iseći na kockice. Krompir skuvati, pa iseći na kockice, a čeri paradajz iseći ravnomerno na pet kriški. Sve navedene sastojke pažljivo prstima pomešati u jednom sudu. Salatu začiniti dresingom.

Dresing: Pomešati limunov i pomorandžin sok, zatim sirće, maslinovo ulje, tuzlansku so i biber.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.