Foto: Profimedia

Oslić sa krompir salatom

Barem jednom nedeljno na vašem jelovniku treba da se nađe riba. Izbor je veliki, a evo predloga za najčešće korišćenu morsku ribu kod nas - oslić.

POTREBNO JE

600 g oslića,
100 g kukuruznog brašna,
100 g pšeničnog brašna,
300 ml ulja,
2 čena belog luka,
200 ml maslinovog ulja,
1 veza peršuna

ZA SALATU

400 g krompira,
160 g crnog luka,
sirće, so, biber, peršun

PRIPREMA

Isecite ribu na komade, pa svaki posolite, pobiberite i uvaljajte u smesu od kukuruznog i pšeničnog brašna. Pržite na vrelom ulju sa obe strane. Kada je riba gotova, izvadite je na salvetu da se ocedi višak masnoće. Svaki komad prelijte smesom od rendanog belog luka, peršuna i maslinovog ulja. Skuvajte krompir i isecite ga na kolutove, dodajte crveni luk isečen na rebarca i dolijte sirće, so, biber i maslinovo ulje. Salatu služite uz ribu.

Izvor: Blic žena

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.