Oslić sa krompir salatom
Barem jednom nedeljno na vašem jelovniku treba da se nađe riba. Izbor je veliki, a evo predloga za najčešće korišćenu morsku ribu kod nas - oslić.
POTREBNO JE
600 g oslića,
100 g kukuruznog brašna,
100 g pšeničnog brašna,
300 ml ulja,
2 čena belog luka,
200 ml maslinovog ulja,
1 veza peršuna
ZA SALATU
400 g krompira,
160 g crnog luka,
sirće, so, biber, peršun
PRIPREMA
Isecite ribu na komade, pa svaki posolite, pobiberite i uvaljajte u smesu od kukuruznog i pšeničnog brašna. Pržite na vrelom ulju sa obe strane. Kada je riba gotova, izvadite je na salvetu da se ocedi višak masnoće. Svaki komad prelijte smesom od rendanog belog luka, peršuna i maslinovog ulja. Skuvajte krompir i isecite ga na kolutove, dodajte crveni luk isečen na rebarca i dolijte sirće, so, biber i maslinovo ulje. Salatu služite uz ribu.
Izvor: Blic žena