Pečene lignje sa krompirom
POTREBNO JE:
800 g lignji,
500 g krompira,
1 luk,
2-3 čena belog luka,
50 ml maslinovog ulja,
100 ml belog vina,
100 g maslina,
1 kašičica ruzmarina,
1 kašičica suvog začina.
PRIPREMA:
Lignje očistite, operite i prosušite papirnim ubrusom. Krompir ogulite, a luk narežite na četvrtine. U odgovarajuću posudu za pečenje stavite krompir, lignje, luk, sitno iseckani beli luk i ruzmarin pa sve pospite suvim začinom. Dodajte ulje, masline, sve dobro promešajte i stavite u odgovarajući pleh. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim uklonite foliju, dodajte vino i pecite još pet minuta. Poslužite sa salatom po želji.
Izvor: Super recepti