Pravo mediteransko jelo: Skuša punjena senfom i začinima u sosu od vina
Naučite kako se sprema punjena skuša u sosu od vina.
Skuša nije samo ukusna nego spada i u najzdravije ribe na svetu, jer sadrži veliki procenat omega-3 masnih kiselina i zbog toga je sjajna za regulisanje krvnog pritiska. Zbog svih benefita ona treba da se nađe na meniju redovno, a super je i što nije teška za pripremu i kratko se peče, a punjenje od senfa je čini aromatičnom.
Sastojci:
2 skuše
2 kašičice senfa
3 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 limun
1/2 veze peršuna
200 ml belog vina
Priprema:
Ribu očistite, pa ih posolite i pobiberite i poređajte u tepsiju. U posudi pomešajte senf, maslinovo ulje, seckani peršun i još neki začin po želji, kao i mleveni beli luk i sok od 1/2 limuna.
Napunite ribu ovom smesom i zatvorite čačkalicom ili koncem koji se koristi za kuvanje.
Vino pomešajte sa preostalim sokom od limuna i prelijte preko ribe, pa pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Skinite foliju i pecite još 15 minuta, a povremeno prelijte sosom od vina.
Izvor: Stvar ukusa