RIBA NA CRNOM LUKU: Možete koristiti koju god vrstu ribu hoćete - uvek je dobro!
Verovatno najlakši način da spremite ribu jeste da je ispečete na crnom luku, a ukus će vas potpuno osvojiti. Ribu prvo je marinirajte kako bi upila sve začine, a onda je ispecite i servirajte sa salatom po izboru.
Sastojci:
3 ribe po želji
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica italijanskog začina
1/2 kašičice bibera
1 kašičica dimljene paprike
30 ml ulja
2-3 crna luka
Priprema:
Prvo isecite ribu na komade pa je poređajte u vatrostalnu posudu. Začinite i prelijte uljem, pa dodajte začine.
Dobro utrljajte začine i ulje u svaku ribu, pa pokrijte folijom i ostavite da se marinira pola sata.
Isecite crni luk na rebarca, pa poređajte u tepsiju. Stavite ribu preko, pokrijte pek papirom koji ste malo pokvasili i pecite na 190°C oko 30-35 minuta.
Prijatno!