
RIBA NA CRNOM LUKU: Možete koristiti koju god vrstu ribu hoćete - uvek je dobro!
Verovatno najlakši način da spremite ribu jeste da je ispečete na crnom luku, a ukus će vas potpuno osvojiti. Ribu prvo je marinirajte kako bi upila sve začine, a onda je ispecite i servirajte sa salatom po izboru.
Sastojci:
3 ribe po želji
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica italijanskog začina
1/2 kašičice bibera
1 kašičica dimljene paprike
30 ml ulja
2-3 crna luka
Priprema:
Prvo isecite ribu na komade pa je poređajte u vatrostalnu posudu. Začinite i prelijte uljem, pa dodajte začine.
Dobro utrljajte začine i ulje u svaku ribu, pa pokrijte folijom i ostavite da se marinira pola sata.
Isecite crni luk na rebarca, pa poređajte u tepsiju. Stavite ribu preko, pokrijte pek papirom koji ste malo pokvasili i pecite na 190°C oko 30-35 minuta.
Prijatno!
Disclaimer I
Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.
Disclaimer II
Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.
Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.