RIBLJI FILETI U PIKANTNOM SOSU OD LIMUNA: Najlakši način da je spremite - za manje od pola sata i od jeftinih sastojaka
Riba je uvek dobra ideja za ručak, pogotovo ako je u pikantnom sosu od limuna.
Riba je izuzetno zdrava, pa tako ne mora da bude na meniju za ručak samo kada je post, nego i danima kada nije. Postoji mnogo recepta za pripremu, a ako želite nešto drugačije onda je napravite u pikantnom sosu od limuna. Za ovo jednostavno, a ukusno jelo potrebni su vam začini, limun i fileti ribe po želji. Možete je služiti sa dalamatinskim varivom, krompir salatom ili pirinčem. Uživajte!
Sastojci:
350 g fileta po želji
so, biber
1/4 kašičice belog luka
1/2 šolje brašna
Sos od limuna:
4-5 kašika margarina
2 čena belog luka
1/2 veza peršuna
1 kašičica tucane paprike
2 kašike limunovog soka
2 ravne kašičice brašna
Priprema:
Operite i osušite ribu, pa je isecite na komade. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu i ostavite nekih 15-20 minuta.
Dobro utrljajte začine u filete, pa uvaljajte ribu u brašno. Pržite u zagrejanom ulju s obe strane po 3 minuta.
Izvadite iz tiganja, pa u istom rastopite margarin, pa dodajte mleveni beli luk. Posle 2 minuta dodajte brašno i promešajte.
Sipajte limunov sok, tucanu papriku, so, biber, seckani peršun i dobro promešajte. Prelijte preko fileta.
{vembed Y=sAmO2TUo61E}
Izvor: Spice Eats