Pohovane šnicle šarana

Pohovane šnicle šarana

Potrebni sastojci:

1 šaran do 2 kg,
kukuruzno brašno za paniranje,
prezle,
3 jaja,
suvi začin,
2 dl ulja za prženje,
1 dl ulja za preliv,
3 čena belog luka,
peršunovo lišće i
so

Priprema:

Očistiti šarana, odseći glavu i rep. Iseći ribu na komade debljine do 2 cm.

Svako parče posuti suvim začinom, uvaljati u brašno, provući kroz umućena jaja i na kraju uvaljati u prezle.

Peći u tiganju na vrelom ulju sa obe strane da dobije lepu zlatnu boju. Izvaditi na salvetu da upije suvišnu masnoću.

Posebno napraviti preliv od ulja, izgnječenog bijelog luka, sitno seckanog peršunovog lišća i soli. Preliv samo malo prokrčkati.

Pečenu ribu preliti prelivom i služiti uz kukuruz šećerac i krompir salatu.

Pre ovog obroka poslužiti supu od povrća.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.