Riblja čorba
SASTOJCI:
- 2 očišćene skuše
- 1 šolja rendane šargarepe
- ½ šolje rendanog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šolje karfiola
- ½ praziluka
- ½ šolje kukuruza šećerca
- Maslac
- 2 lista lovora
- Biber
- So
- Začinska paprika
PRIPREMA:
Skušu iseći i kratko popariti, pa skloniti da se prohladi. Prodinstati crni luk i praziluk iseckan na sitno
na otopljenom maslacu, a potom mu dodati i beli luk. Ostaviti da se dinsta par minuta, dok luk ne
postane staklast. Dodati šargarepu, krompir, skušu,i karfiol i sve naliti vodom. Poklopiti sud i ostaviti
da se kuva na srednjoj temperaturi sve dok povrće omekša. Dodati kukuruz šećerac nakon 15 minuta.
Nakon što povrće sasvim omekša isključiti ringlu, a kad se malo prohladi, začiniti po želji i ukusu.
Izvor: Super recepti