Riblja čorba

Riblja čorba

SASTOJCI:

- 2 očišćene skuše

- 1 šolja rendane šargarepe

- ½ šolje rendanog krompira

- 1 glavica crnog luka

- 3 čena belog luka

- 1 šolje karfiola

- ½ praziluka

- ½ šolje kukuruza šećerca

- Maslac

- 2 lista lovora

- Biber

- So

- Začinska paprika

PRIPREMA:

Skušu iseći i kratko popariti, pa skloniti da se prohladi. Prodinstati crni luk i praziluk iseckan na sitno

na otopljenom maslacu, a potom mu dodati i beli luk. Ostaviti da se dinsta par minuta, dok luk ne

postane staklast. Dodati šargarepu, krompir, skušu,i karfiol i sve naliti vodom. Poklopiti sud i ostaviti

da se kuva na srednjoj temperaturi sve dok povrće omekša. Dodati kukuruz šećerac nakon 15 minuta.

Nakon što povrće sasvim omekša isključiti ringlu, a kad se malo prohladi, začiniti po želji i ukusu.

Izvor: Super recepti

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.