Prženice od šupljeg hleba

ISKORISTITE BAJATI SOMUN I BAGET: Kako srpske domaćice prave prženice od šupljeg hleba

I somun i baget lepi su samo sveži. Zato, kad su bajati, napravite šuplje prženice!

Za dobre prženice važno je da bajat hleb bude od onih "dobro umešenih" vrsta, tako da se sredina lepo seče i ne mrvi pred prženje. Ali šta da radimo sa somunima i baget hlebom, koji su ukusni samo dok su super sveži?

Nemojte bacati ove "šuplje" hlebove sa divnom koricom. Napravite džinovske prženice koje su mnoge srpske domaćice već testirale. Svi kažu da je ukus fenomenalan, a recept je jednostavan. Ideju za ovaj recept naše domaćice pronašle su u jednoj kulinarskoj TV emisiji o popularnoj hrani u drugim zemljama, a osnova je široki hleb baget.

Sličnost s našim somunom je upravo u tome što je sredina šupljikava, a hleb to i čini ukusnim dok je svež. Kad odstoji dan ili dva, članovi porodice više neće da ga jedu, a za prženice nije pogodan jer svi parčići ispadnu šuplji.

Uz ovaj recept, dobićete ukusan obrok, a punjenje možete da menjate u skladu sa namirnicama koje trenutno imate u frižideru kao i prema ukusu ukućana.

Prženice od somuna

Sastojci:

baget ili somun
3 jajeta
200 gr mesnog ili ribljeg punjenja po želji (seckana šunka ili uprženo mleveno meso ili usitnjena sardina ili tunjevina)
manja glavica luka
so, biber, dodatni začini po želji
prilog po želji: kečap, senf, majonez, rezanci sirove šargarepe, krastavac, paradajz

Priprema:

Rasecite baget ili somun po dužini. Izmešajte seckani luk, jaja, mesno punjenje i začine i sipajte u malo podmazan, ugrejan tiganj.

U tu mešavinu spustite polovine hleba tako da šupljikava sredina utone u smesu.

Pržite na srednjoj vatri, a kad smesa bude pržena, okrenite utopljene polovine hleba tako da se i korica lepo prepeče.

Izručite na tanjir, dodajte priloge po želji pa sastavite polovine i pričvrstite čačkalicama.

Secite poprečno kao kriške i služite bogate parčiće na ovalu.

Izvol: Lepa & Srećna

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.