Domaća cvet-pogača
ZVOR: GULIVER/GETTY IMAGES PLUS/ISTOCK/FROM_MY_POINT_OF_VIEW

Jednostavan recept koji će obožavati cela porodica: Domaća cvet-pogača

Uživaćete u ovom mekanom pecivu čija aroma će ispuniti vaš dom!
Ako volite domaće pecivo, predlažemo vam ovaj jednostavni recept za pogaču u obliku cveta.
Svaki komad možete odvojiti i tako dobiti zgodne zemičke uz ručak ili večeru.

Sastojci:

Kesica suvog kvasca

250 mililitara toplog mleka

Kašičica šećera

360 grama pšeničnog brašna

Četiri kašike maslinovog ulja

Dve kašičice soli

50 grama maslaca

Priprema:

Zagrejte mleko tako da bude toplo, i u činiji za mešenje u mleku rastvorite kvasac i šećer. Neka smesa odstoji pet minuta, zatim u nju polako dodajte maslinovo ulje, brašno i so i mesite dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da naraste na toplom mestu oko 45 minuta.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo razvijte na debljinu od dva centimetra, i isecite na debele trake. Svaku traku premažite rastopljenim maslacem, zatim je umotajte tako da dobijete "ružu" i ređajte u pleh za pečenje. Pecite cvet-pogaču 20-30 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Izvor: mondo.rs

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.