Knedle od tunjevina

Knedle od tunjevina

Veoma jednostavne za pripremu, ove knedle će zadovoljiti i najizbirljivije među vama. Imaju nenametljiv ukus, a sočne su kao i klasične ćufte. Odlične su kao predjelo, ali i kao glavno jelo, a možete ih kombinovati sa skoro svim.

Sastojci

1 kašika maslinovog ulja
½ sitno seckanog luka
60g seckanog mladog spanaća
2 čena zgnječenog belog luka
420g tujevine u konzervi
25g grama običnog brašna
2 umućena jaja
1 kašika majoneza
1 kašika limunovog soka
2 kašike svežeg seckanog peršuna
2 kašike sveže seckanog kopra
Soli po ukusu
Biber, po ukusu

Priprema

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i beli luk i dinstajte ih 5 minuta. Dodajte bebi spanać i dinstajte još 1 do 2 minuta dok spanać ne uvene.

Pirjani spanać i luk prebacite u činiju da se ohlade. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Tunjevinu procedite i stavite u posudu sa ohlađenim povrćem. Dodajte brašno, jaja, majonez, limunov sok, peršun, kopar, so i biber. Pomešajte sastojke rukama, vodeći računa da ne ostanu preveliki komadi tunjevine. Što je vaša smesa finija, bez prevelikih komada, to će biti kompaktnija.

ce
Koristeći kašiku za sladoled (ili kuglicu za kolače) formirajte loptice jednake veličine koje ćete preneti u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite knedle 20 do 25 minuta dok ne porumene.

Možda će vas interesovati i ovo: