Mađarski slani rolat koji se ne peče

Mađarski slani rolat koji se ne peče

Izgledom veoma bogat madjarski slani rolat. Na presjeku se vidi mnogo povrća.

Sastojci:

1kg povrća za francusku salatu
30g želatina
15 kašika vode
7 kašika majoneze
3 kašike kisele pavlake
50g kiselih krastavaca
sok od jednog limuna

Priprema:

Skuvati povrće i posoliti. Razmutiti želatin sa vodom u kojoj smo kuvali povrće ili običnom vodom i ostaviti 10 minuta da odstoji.

Rastopiti želatin na pari. Izmešati majonezu sa kiselom pavlakom i postepeno dodavati u želatin.

Dobijenu smesu od želatina istresti u povrće. Povrće nije potrebno skroz hladiti, bolje kad je toplo. Bolje se sjedinji sa smesom od želatina.

Istresti u kalup u koji smo stavili streč foliju. Istresti prvo pola smese pa poređati kuvana jaja, a zatim istresti preostali deo smese.

Ostaviti da se ohladi u frižiferu najmanje 2-3 sata.

{vembed Y=swqtQ637DJ}

Izvor: domacikuhar.com

Možda će vas interesovati i ovo: