Mađarski slani rolat koji se ne peče
Izgledom veoma bogat madjarski slani rolat. Na presjeku se vidi mnogo povrća.
Sastojci:
1kg povrća za francusku salatu
30g želatina
15 kašika vode
7 kašika majoneze
3 kašike kisele pavlake
50g kiselih krastavaca
sok od jednog limuna
Priprema:
Skuvati povrće i posoliti. Razmutiti želatin sa vodom u kojoj smo kuvali povrće ili običnom vodom i ostaviti 10 minuta da odstoji.
Rastopiti želatin na pari. Izmešati majonezu sa kiselom pavlakom i postepeno dodavati u želatin.
Dobijenu smesu od želatina istresti u povrće. Povrće nije potrebno skroz hladiti, bolje kad je toplo. Bolje se sjedinji sa smesom od želatina.
Istresti u kalup u koji smo stavili streč foliju. Istresti prvo pola smese pa poređati kuvana jaja, a zatim istresti preostali deo smese.
Ostaviti da se ohladi u frižiferu najmanje 2-3 sata.
{vembed Y=swqtQ637DJ}
Izvor: domacikuhar.com