Najbolja posna predjela: Pita od pirinča i praziluka
Foto: Shutterstock

Najbolja posna predjela: Pita od pirinča i praziluka

Pita sa pirinčem i prazilukom obavezno je predjelo na posnoj trpezi!

Sastojci:

500 g tankih kora
250 g pirinča
4 struka praziluka
2 dl ulja
so, biber

Priprema:

Skuvajte pirinač u slanoj vodi tako da zrna ostanu cela. Na ulju ispržite seckan praziluk, pomešajte ga s pirinčem i zajedno dinstajte. Posolite i pobiberite.

Po tri kore koje su između poprskane mešavinom ulja i vode stavite na dasku i celom površinom premažite mešavinom od pirinča i praziluka. Uvijte u rolnu i ređajte u podmazan pleh.

Odozgo sve rolne premažite uljem i pecite oko pola sata na 180-200 stepeni.

Izvor: Lepa & Srećna

Možda će vas interesovati i ovo: